Rug- en knieklachten zijn er bijna niet meer, en zelfs mijn hallux rigidus protesteert niet

Van Jochem Klein (mijn fysio) mocht ik een paar Kybun's uitproberen, omdat ik vaak last had van mijn onderrug en er recent ook wat knieproblemen bij waren gekomen. Ik durfde eigenlijk alleen maar nog op de fiets, lopen deed te veel pijn en ik was bij elke beweging onzeker. Met de schoenen van Jochem was het echt METEEN een ander verhaal: Een soort prikkel sensatie voor je voeten in eerste instantie, je merkt al bij de eerste meters dat je voetspieren aan de bak moeten om je te "dragen". Na zo wat 5 minuten voel je de enkel- en kuitspieren die moeten helpen bij het voortbewegen. Dat komt allemaal door het luchtkussen in de zool. Ik noem de Kybun's dus ook mijn "trampolineschoenen". Geen voetbed, geen gel wat zich naar jouw voet vormt - maar wel een soort zachte matras onder je zool. Heel apart, en actief lopen. Ik wandel nu prima zonder pijntjes 8km in een goed tempo, en voel mij weer helemaal zeker op de been! Rug- en knieklachten zijn er bijna niet meer, en zelfs mijn hallux rigidus (stijve teen) protesteert niet zonder de steunzool die ik normaal in alle andere schoenen gebruik. Kortom: Wat een life-changer deze schoenen! Ik wil niet meer zonder.

Annette Schmidt