Over ons

Over ons Kybun Solutions

Waarom zijn wij met Stapvitaal begonnen? Heel simpel. De producten van kybun uit Zwitserland zijn zo mooi, dat wij er zelf heel blij van worden! Wij willen onze blijdschap en enthousiasme over deze producten graag met iedereen delen. We zijn gestart onder de naam Kybun Solutions en in 2023 zijn we overgegaan op een nieuwe naam: Stapvitaal.

Daarnaast vinden wij het een voorrecht om deze innovatieve en gezondheid verbeterende producten te mogen verkopen. Mensen gaan hierdoor vanzelf weer meer bewegen en dit draagt direct bij aan onze gezondheid en fitheid.

Is dat niet mooi? 

Even voorstellen - Jochem Klein 

Mijn naam is Jochem Klein, geboren in 1979. In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en na mijn studie ben ik vijf jaar werkzaam geweest bij een vooraanstaande sport fysiotherapiepraktijk in Leiden. Daarna ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest in het Bronovo ziekenhuis om intern een sportrevalidatie-afdeling op te zetten. Tussen mei 2009 en maart 2011 heb ik bij het SMC Rijnland gewerkt. Met de vele ervaring die ik heb opgedaan, ben ik in 2011 een eigen praktijk gestart (Fysioklein) waar we werkzaam waren met totaal 8 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties.

Eén van de pijlers van Fysioklein is "beter blijven" en uit dat deel komt precies mijn enthousiasme voor kybun vandaan.

In december 2018 heb ik besloten mijn praktijk te verkopen om me geheel te kunnen richten op kybun. Mijn doelstelling is om de komende jaren iedereen in Nederland met de producten van kybun kennis te laten maken, zodat we niet meer horen: dit had ik 10 jaar eerder willen weten en kunnen gebruiken…

Waarom kybun?
In maart 2017 stond in het landelijke fysiotherapie vakblad dat uit recent onderzoek naar voren komt dat het gebruik van een steunzool te snel wordt aangeraden. Dit heeft als gevolg dat de voet "luier" wordt door de ondersteuning in plaats van de voet juist sterker te maken en zo van de klachten af te komen. Tevens wordt er afgeraden kinderen op heel goede en stevige schoenen te laten lopen, omdat de voetspieren dan niet goed worden ontwikkeld. Stond ik even voor paal met iedere keer schoenen van meer dan 80 euro voor mijn dochter van 6 jaar...

Al jaren was ik sceptisch tegenover steunzolen en ging ik met patiënten met voetklachten eerder oefeningen op kracht, stabiliteit en coördinatie van de voeten doen. Het gevolg was geen pijn meer, een sterkere voet, dus minder kans op terugval en zonder dure onnodige steunzolen die problemen kunnen veroorzaken en onderhouden.

Na lang en veel speurwerk ben ik bij de technische schoenen van kybun terecht gekomen... wat een bevestiging van mijn denkwijze was dat! Een schoen waarbij je met elke stap alle voetspieren traint en tevens de rest van het lichaam (zoals bijv. de rug, nek en schouders) juist ontspant door de juiste balans die de schoenen automatisch teweegbrengen.

Uiteindelijk ben ik zelf gaan lopen en staan op een paar kybun schoenen. Ik als rugpatiënt (waarbij een dubbele hernia operatie in 2014) wist vanaf de eerste stap niet wat me overkwam. De eerste stappen waren onwennig maar daarna wist ik dat ik ze nooit meer uit zou willen doen. Nu, wanneer ik uren moet staan of lopen, voel ik mijn rug in het geheel niet terwijl op andere schoenen na 30 minuten mijn rug begint te zeuren en na een uur echt pijn gaat doen.

Dit wilde ik uiteraard met mensen delen en ben begonnen patiënten dit te laten ervaren door ze testschoenen te laten gebruiken en dit te filmen. Per persoon zie je in het begin dat het even wennen is om op lucht te lopen. Je moet nu zelf balanceren en corrigeren (voetspieren gebruiken) in plaats van dat onze solide, blokkerende schoenen dat doen.

Uit de filmpjes blijkt dat wanneer de mensen op de kybun schoenen lopen, het looppatroon direct verandert; verbetert. Een betere rechtophouding met veel meer ontspanning en hierdoor ook direct een verlichting van de diverse pijnklachten; van voet- tot en met rugklachten, mensen met nieuwe heupen of nieuwe knieën... allemaal waren ze direct enthousiast en wilden de schoenen eigenlijk niet meer uitdoen.

Naast de schoenen zijn er ook kybun matten: dezelfde zachte, actieve werking als de schoen, maar dan in de vorm van een mat. Hierop kan men staand werken achter een bureau of thuis diverse oefeningen doen, ook weer om het hele lichaam te versterken, klachten te verminderen en ontspanning te creëren. In de fysiopraktijk wordt de hele dag door de kybun mat gebruikt door nagenoeg alle patiënten die moeten oefenen voor hun revalidatie. Ook hier weer alleen maar enthousiaste reacties.

Op dit moment zijn er al heel veel mensen die zich een betere leefstijl hebben kunnen aanmeten omdat ze weer beter, langer en pijnvrij kunnen lopen.

Naast de groep die ik zie met pijn, is er nog de groep mensen die lang moeten staan die er veel baat bij hebben. Veel mensen die werken op bijvoorbeeld de markt en tien tot twaalf uur per dag op hun voeten staan, lopen nu preventief op de waterdichte kybun wandelschoenen. Zo is er voor iedereen een geschikt model.

Inmiddels zijn we 3 jaar bezig mensen van hun pijnklachten af te helpen middels het kybun concept. Elke dag dat ik mensen helpen ben ik dankbaar. Iedere kybun- gebruiker die ik ken, is zeer tevreden en steekt anderen ook aan met deze ontspannen manier van bewegen: iets wat voor jouzelf veel goeds heeft gedaan, wil je graag delen.

Daarom hebben Ger en ik besloten om dit product naar Nederland te halen, al onze energie erin te stoppen en daarom deel ik dit met u. Ger heeft sinds mei 2022 het stokje overgedragen aan Thomas maar hij is gelukkig nog zeer betrokken bij ons.

Even voorstellen - Thomas Dirksmeier

Mijn naam is Thomas Dirksmeier en ik ben ook uit 1979. Ik ben opgegroeid in Leiden en via Amsterdam nu woonachtig in Rotterdam. Ik heb rechten gestudeerd en ben ook een kleine twee jaar advocaat geweest maar ik kwam erachter dat dit niet het werk was voor mij. Toen ben ik overgestapt naar Schiphol en daar heb ik de afgelopen 14 jaar gewerkt. En dan met name in operationele rollen in de 24/7 dynamiek van Schiphol.

Medio 2021 heb ik besloten om een andere weg in te slaan en toen belde Jochem opeens of ik wellicht geïnteresseerd was het team te versterken. Jochem en ik kennen elkaar al vanaf ons 4e jaar. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en sinds september 2021 ben ik mee gaan draaien en dat beviel meteen hartstikke goed. Ik krijg er veel energie van en het is steeds erg mooi om te ervaren dat er zoveel klanten zo ontzettend tevreden zijn over de kybun-schoenen. Daar help ik graag aan mee, o.a. om dit voor meer mensen beschikbaar te maken!


Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut, bel: 071 - 2032377. U kunt ook een afspraak maken via ons contactformulier.