Artrose

Artrose in uw voet, knie, heup of rug? De kybun schoen helpt

Artrose

Artrose is een veelvoorkomende reumatische aandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen in gewrichten- langzaam - achteruit gaat en op den duur zelfs helemaal kan verdwijnen. De aandoening komt vaak voor in voeten, knieën, heupen en rug.

Door artrose kan men in de loop van de tijd verschillende klachten krijgen:

  • Pijn
  • Stijfheid
  • Spierzwakte
  • Instabiliteit van het gewricht
  • Krakend geluid bij het bewegen
  • Minder makkelijk bewegen
  • Ontsteking van het gewricht
  • Moeite met activiteiten

Kraakbeen
Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden dat is bekleed met een beschermend en schokdempend kussentje; het kraakbeen. Door dit kraakbeen kunnen botuiteinden soepel over elkaar bewegen. Bij artrose wordt het kraakbeen langzaam afgebroken en uiteindelijk gaan de botten dus over elkaar schuren. Het bot beschadigd hierdoor.
Dit geeft niet alleen pijn, maar zorgt ook voor een extra belasting van de pezen en spieren. Dit kan weer een ontsteking of overbelasting tot gevolg hebben. Hierdoor raken mensen vaak in een negatieve spiraal en gaan steeds minder bewegen. Dit heeft weer een zeer nadeling effect op de artrose.

Kybun schoenen
Veel mensen met artrose hebben vaak allerlei therapieën geprobeerd. Atrose patiënten denken vaak dat een operatie de enige oplossing is. Dat is onjuist. In veel gevallen is een operatie niet nodig! Want dankij de Zwitserse kybun luchtkussenschoenen is lopen zonder pijn weer goed mogelijk.

Weer actief zonder pijn!
De schoenen van kybun zijn ideaal om meer te gaan bewegen en zo uit de neerwaarste spiraal te komen. Door de kybun schoenen wordt de pijn direct minder. De zacht elastische zolen van de kybun schoenen geven maar liefst 58% meer demping dan een normale schoen. Doordat de schokbelasting op de gewrichten dus aanzienlijk minder is, wordt zelfs het lopen van langere afstanden zonder pijn weer mogelijk.

Een actief en positief leven is echt weer mogelijk!
Kom de kybun schoenen zelf ervaren in ons Experience Center in Zoeterwoude.

Gratis consult
Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut bel: 071 - 203 23 77.

Contact
Je kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Graag tot ziens!
Ger Wolters & Jochem Klein