Onderhoud- & Verzorging producten kybun Joya

Onderhoudsaanwijzingen

De kybun schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Om lang plezier te hebben van uw kybun schoenen adviseren we u een regelmatig onderhoud uit te voeren. Neem voor een langere levensduur de volgende aanwijzingen in acht:

  • Gebruik voor uw kybun schoen uitsluitend milde was- en onderhoudsmiddelen (ons advies vindt u hier)
  • Reinig de schoenen alleen met de hand
  • Was de kybun schoenen nooit in de wasmachine.
  • Versnel het droogproces niet (bijvoorbeeld met een föhn, verwarming, wasdroger), aangezien dit schade kan toebrengen aan het materiaal.

Lees voor algemene informatie over de levensduur van uw kybun schoenen de belangrijke aanwijzingen in de kybun bijsluiter.

De verzorgingsproducten van kybun Joya kunt u hier terugvinden.

Verdere onderhoudsaanwijzingen

Welke reinigings- en onderhoudsmiddelen mag ik voor de reiniging van de schoenen gebruiken?

Bij de reiniging moet een onderhoudsproduct worden aangebracht dat geschikt is voor het bovenmateriaal van uw kybun schoenen. Wij adviseren het gebruik van onze biologische kybun Joya onderhoudsproducten. Gedetailleerde gegevens over het materiaal van uw schoenmodel vindt u per model in onze webshop.

Moet ik mijn kybun schoenen impregneren?

Wij adviseren u uw kybun schoenen regelmatig te reinigen en te impregneren. Gebruik voor bovenschoenen van leer of synthetische vezels een geschikte impregneerspray voordat u ze voor het eerst draagt, zodat ze tegen water en vuil beschermd zijn. Belangrijk: kybun schoenen met bovenmateriaal van lakleer mogen niet worden geïmpregneerd. De kybun zool is van buiten waterdicht en hoeft niet te worden geïmpregneerd.

Moet ik bij de kybun zool ergens speciaal op letten?

Bescherm de kybun schoenen tegen puntige, scherpe voorwerpen (metaal, glas, kunststof enz.). Als de luchtkussenzool beschadigd raakt, kunnen er scheuren ontstaan waardoor schadelijk vocht naar binnen kan dringen. Bij vervuiling van de zool adviseren wij u deze indien nodig te reinigen met water in combinatie met een spons of borstel.

Hoe verzorg ik mijn schoenen bij aanraking met agressieve stoffen?

Als de kybun schoenen worden blootgesteld aan chemicaliën, bijtende of agressieve stoffen (bijvoorbeeld cement, melkzuur, heet vet, bloed, mest), is dagelijks reinigen extra belangrijk.

Mijn schoenen zijn nat! Wat moet ik doen?

Mocht er water in de kybun schoenen komen, laat het water er dan eerst goed ondersteboven uitlopen en zuig het resterende vocht vervolgens op (bijv. met vaatdoeken, krant). Nadat de schoenen zijn gereinigd of nadat u ze in de regen of de sneeuw heeft gedragen, laat u ze volledig drogen bij kamertemperatuur. Versnel het droogproces niet (bijvoorbeeld met een föhn, verwarming, wasdroger), aangezien dit schade kan toebrengen aan het materiaal.

Wat gebeurt er bij inwerking van sterk zonlicht?

Inwerking van sterk zonlicht of zonlicht gedurende langere tijd kan het bovenmateriaal schade toebrengen. Het leer en ook textielmaterialen kunnen bros worden. Kleurtinten van de bovenschoen en van lichte zolen kunnen veranderen en vergelen. Berg uw kybun schoenen daarom liefst donker, koel en droog op.

Kan de zool en/of de bovenschoen verkleuren?

Houd er rekening mee dat natuurlijke kleurstoffen van plantaardige of dierlijke herkomst bestanddelen bevatten (bijv. aesculine) die tot een agressieve verkleuring van de zool en de bovenschoen kunnen leiden. Dergelijke schade is uitgesloten van garantie.