Spondylose (rug artrose)

Rugartrose? De kybun schoen ondersteunt

Spondylose (rug artrose)

Spondylose is degeneratie, slijtage of artrose van de wervelkolom. Vooral in de bewegende delen van de wervelkolom slijten de wervels en de tussenwervelschijven. Spondylose komt dan ook vaak voor in de nek (cervicale spondylose) of de onderrug (lumbale spondylose). Als de spondylose of slijtage ernstig is, kan er druk ontstaan op de zenuwen en krijgt u pijn.

Spondylose komt vaak voor bij mensen van 50 jaar en ouder, want de belangrijkste oorzaak is ouderdom. In de loop der jaren worden wervels brozer en tussenwervelschijven droger en dunner. Het lichaam maakt op slijtageplekken botweefsel aan om de wervelkolom te versterken. Dit kan op uw zenuwen gaan drukken en pijn, tintelingen en gevoelloosheid veroorzaken.

Spondylose komt ook bij jonge mensen voor, als gevolg van een aangeboren afwijking of een ongeval. Er zijn aanwijzingen dat spondylose een gevolg kan zijn van een zware overbelasting door een verkeerde lichaamshouding, zoals verkeerd slapen, veel rijden, zwaar tilwerk of te lang aan een stuk op de computer werken (RSI).

Symptomen:
  • Ernstige pijn in je nek, schouders, armen, rug en/ of benen. Meestal ter hoogte van de gewrichten zelf, maar vaak ook uitstralend.
  • Spierzwakte.
  • Afwijkingen in je looppatroon.
  • Balansverlies.
  • Verlies van controle over je blaas.
  • Schokken in je handen en benen.

Kybun schoenen

Om snelle vermindering van klachten als gevolg van spondylose op te laten treden is het lopen op de kybun schoenen een directe oplossing. Door de gepatenteerde luchtkussenzool is er een verminderde schokbelasting van 58%. Dat betekent dus minder dan de helft van uw lichaamsgewicht per stap die u doet dat terechtkomt op de (ontstoken) gewrichten. Dit heeft direct een positief gevolg met minder pijn en minder spierspanning. “Jezelf behandelen door te wandelen” noemen we dat.
Wanneer u enige tijd op de kybun schoenen loopt, zullen de klachten steeds meer afnemen en het plezier in uw leven zal weer toenemen!

Een actief en positief leven is echt weer mogelijk!
Kom de kybun schoenen zelf ervaren in ons Experience Center in Zoeterwoude.

Gratis consult
Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut bel: 071 - 203 23 77.

Contact
Je kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Graag tot ziens!
Ger Wolters & Jochem Klein