Pijn en/of kramp in de kuit(en) tijdens slapen

Pijn in de kuiten? De kybun schoen ondersteunt

Pijn en/of kramp in de kuit(en) tijdens slapen

Heeft u last van kramp in de kuit ofwel kuitkrampen tijdens het slapen? Gemiddeld 40 procent van alle oudere Nederlanders heeft wel eens last van nachtelijke spierkrampen, hetgeen de nachtrust behoorlijk kan verstoren. Vrouwen hebben vaker last van kuitkrampen tijdens het slapen dan mannen. Nachtelijke kuitkrampen zijn ‘s nachts optredende pijnlijke spierkrampen of spiercontracties. Je wordt ‘s nachts tijdens je slaap overvallen door kramp.
Pijn staat voorop bij kuitkrampen. Kuitkrampen moeten niet verward worden met etalagebenen (restless legs) en slaapschokken, aandoeningen die pijnloos verlopen. Het gaat bij kuitkrampen aan slaap gerelateerde, plotselinge episoden van onwillekeurige, gelokaliseerde, meestal pijnlijke spierkrampen of spiercontracties die een aantal seconden tot minuten kunnen aanhouden. Een krampaanval trekt vanzelf weg, maar voor die tijd heeft men vaak al naar de voet gegrepen om de kuit op te rekken. Het beloop van kuitkrampen is wisselend en onvoorspelbaar. Kuitkramp is de meest voorkomende vorm van beenkramp.

Symptomen:
  • Treedt ’s nachts op tijdens de slaap
  • Scherpe pijn
  • Pijn zit in de kuit of de voet

Kybun schoenen

Om snelle vermindering van kuitklachten in de nacht op te laten treden en de kans op herhaling te verminderen is het lopen op de kybun schoenen een directe oplossing. Door de gepatenteerde luchtkussenzool is er een verminderde schokbelasting van 58% op alle spieren en gewrichten. U zult automatisch beter rechtop lopen en langere passen maken, dit komt de kuitspier ook direct ten goede.
De ontspanning in de spieren resulteert in afname van de klachten naarmate u meer loopt. “Jezelf behandelen door te wandelen” noemen we dat. Wanneer u enige tijd op de kybun schoenen loopt, zal de kans op nachtelijke kramp in de kuit steeds meer afnemen en het plezier in uw leven zal weer toenemen!

Een actief en positief leven is echt weer mogelijk!
Kom de kybun schoenen zelf ervaren in ons Experience Center in Zoeterwoude.

Gratis consult
Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut bel: 071 - 203 23 77.

Contact
Je kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Graag tot ziens!
Ger Wolters & Jochem Klein