Hallux pijn

Hallux pijn? De kybun schoen ondersteunt

Kybun – het antwoord op Hallux pijn

Veel mensen in Nederland hebben pijnklachten aan de knobbel aan de grote teen (bunion) en een groot deel van deze mensen hebben daadwerkelijk een Hallux Valgus (scheve grote teen). Een voetafwijking dat pijn veroorzaakt tijdens het lopen, met name wanneer men niet- comfortabele schoenen draagt op een harde ondergrond. Veel mensen onderkennen de gezondheidsrisico’s dat dit probleem kan veroorzaken.

Wat helpt tegen de pijn?
De beste oplossing tegen een Hallux Valgus is het terugbrengen van de natuurlijke beweging van de voet en met name druk wegnemen van de voorvoet.

Inleg- of steunzool
Mensen die een inleg- of steunzool gebruiken om van hun Hallux Valgus pijn af te komen of een operatie willen ondergaan of zelfs besluiten om er helemaal niets aan te doen, lopen het risico een beschermende lichaamsbeweging aan te nemen en zo enigszins mank te gaan lopen. Op termijn geeft dit een hoop lichamelijke ongemakken.

Kybun schoenen

Door de zacht elastische zool wordt de voorvoet op een natuurlijke manier ondersteund en de druk verdeeld, hierdoor beweegt de gehele voet veel vrijer. De verbeterde beweeglijkheid van de voet fascia zorgt ervoor dat verkrampingen minder worden en structuren op een natuurlijke manier herstellen. Dit maakt het weefsel dat hiermee verbonden zit meteen ook meer veerkrachtig. In de meeste gevallen zal de Hallux niet verder achteruitgaan en zal de gevoeligheid voor de pijn met de tijd verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Een actief en positief leven is echt weer mogelijk!
Kom de kybun schoenen zelf ervaren in ons Experience Center in Zoeterwoude.

Gratis consult
Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut bel: 071 - 203 23 77.

Contact
Je kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Graag tot ziens!
Ger Wolters & Jochem Klein