De voet als sleutel tot elk gezond lichaam

We lopen wat af

Tijdens werk of als ontspanning, maar ook tijdens alledaagse bezigheden als het doen van de boodschappen. In totaal lopen we gemiddeld in ons leven wel 3x de hele aarde rond. Wist u dat er in Nederland meer dan 3 miljoen mensen rondlopen met pijnklachten aan het bewegingsapparaat? Pijn in botten, spieren, pezen en gewrichten wat het plezierig lopen en staan flink belemmert. Wellicht bent u een van hen.

Al meer dan honderd jaar geldt in de schoenenindustrie het principe dat de schoen de voet moet ondersteunen. Dit basisprincipe is diepgeworteld in het bewustzijn van artsen, fabrikanten van schoenen en de gebruikers. Zelfs vandaag de dag schrijven artsen orthopedische rondingen in schoenen voor bij problemen van voeten, knieën, heupen en rug. De oorzaken van de klachten, zoals gebrek aan kracht, coördinatie en beweging van de voet, werden vaak niet onderkend. Slechts de symptomen werden behandeld.

Maar lopen op de schoenen van kybun pakt de klachten aan bij de basis! Rug-, heup-, knie- en voetproblemen maar ook vallen op hogere leeftijd komen vaak voor. De oorzaak ligt meestal bij gebrek aan kracht, coördinatie en beweeglijkheid van de voet. Het lopen op harde vlakke ondergronden in schoenen met harde zolen beperkt de beweeglijkheid van de voet en verzwakt uw spieren. Het gebrek aan voetarbeid wordt bij het lopen door te intensieve heuparbeid gecompenseerd. De onnatuurlijke samenwerking tussen voet- en heupmotor leidt tot disbalans, spanningen en een verkeerde houding, dat in de loop van de tijd zal verergeren. Rug-, heup-, knie- en voetproblemen, bekkenscheefstand en het vallen op latere leeftijd zijn daarom het gevolg van het gebrek aan dagelijkse training van voeten op natuurlijke bodem zoals deze voor de mens is gemaakt.

De analyse van het mooie rechtop staan en lopen bij natuurvolken laat zien dat hun houding in direct verband staat met de krachtige voetarbeid op natuurlijke bodem. Deze volken lopen niet alleen rechtop, ook kennen zij tot op hoge leeftijd geen rug-, heup-, knie- en voetproblemen.

De voet als sleutel tot elk gezond lichaam

De kybun MechanoTherapie

De kybun MechanoTherapie is opgesteld door Karl Müller en is een ervaringswetenschap die deze verbanden heeft ontdekt en de oplossing heeft gevonden. Er zijn producten ontwikkeld die het de geciviliseerde mens mogelijk maken het gevoel van welbehagen en de werking van de zacht-elastische ondergrond te ervaren. Het staan op de zacht-elastische kybun mat en het lopen op de luchtkussenzool van de kybun schoenen traint de voeten van minuut tot minuut.

Het lichaam richt zich op, ontspant de spieren, ontziet de gewrichten en ontlast de druk op de aderen. De integratie van de kybun MechanoTherapie in het dagelijks leven zorgt ervoor dat het voetsysteem sterker wordt zodat bij het lopen het heupsysteem wordt ontzien. De actieve krachten in het bewegingsapparaat verplaatsen zich van heupbekken naar de voeten. Wat volgt is een verandering naar een rechtop, voet georiënteerde tred. Hierbij komt het lichaam in de juiste houding en komt in de complete, natuurlijke strekking waarbij alle gewrichtsbewegingen (bijvoorbeeld kniestrekking) volledig worden uitgevoerd.

De schoenen van kybun

Lopen op de kybun schoenen traint het spierstelsel en de coördinatie. Het dragen van de kybun verandert de krachten op banden, spieren, pezen en gewrichten. Dit zorgt voor een positieve verandering van de houding en het looppatroon.

Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut, bel: 071 - 2032377. U kunt ook een afspraak maken via ons contactformulier.