Bechterew / Spondylitis ankylopoetica

Bechterew? De kybun schoen ondersteunt

Bechterew / Spondylitis ankylopoetica

De ziekte van Bechterew of spondylitis ankylopoetica is een reumatische aandoening. Als u de ziekte van Bechterew heeft, krijgt u chronische ontstekingen. Vooral in de gewrichten in het bekken en wervelkolom. Ook de gewrichten in het borstbeen en in armen of benen kunnen ontstoken raken. Verder komen ook oogontstekingen relatief vaak voor. De ontstekingen gaan over, maar u kunt beschadigingen in de wervelkolom krijgen waardoor uw rug minder flexibel wordt.

Symptomen:
  • Ontstekingen in gewrichten van armen of benen
  • (Achilles) peesonsteking
  • Pijn en langdurige stijfheid in de heupen, bil en onderrug
  • Ontsteking van het SI gewricht
  • Oogontsteking
  • Darmklachten

De ziekte van Bechterew is chronisch en helaas niet te genezen. Hoe dit ontstaat in nog niet bekend, maar waarschijnlijk zijn zowel erfelijke als omgevingsfactoren van belang.

Kybun schoenen

Om snelle vermindering van klachten als gevolg van de ziekte van Bechterew op te laten treden is het lopen op de kybun schoenen een directe oplossing. Door de gepatenteerde luchtkussenzool is er een verminderde schokbelasting van 58%. Dat betekent dus minder dan de helft van uw lichaamsgewicht per stap die u doet dat terechtkomt op de (ontstoken) gewrichten.
Dit heeft direct een positief gevolg met minder pijn en minder spierspanning. “Jezelf behandelen door te wandelen” noemen we dat. Wanneer u enige tijd op de kybun schoenen loopt, zullen de klachten steeds meer afnemen en het plezier in uw leven zal weer toenemen!

Een actief en positief leven is echt weer mogelijk!
Kom de kybun schoenen zelf ervaren in ons Experience Center in Zoeterwoude.

Gratis consult
Voor een gratis consult van onze fysiotherapeut bel: 071 - 203 23 77.

Contact
Je kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Graag tot ziens!
Ger Wolters & Jochem Klein