Orthopedische zooltjes

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met de Kybun schoenen middels een zeer enthousiaste moeder waardoor ik niet anders kon dan ze ook te proberen. Ze had haar schoenen in Duitsland gekocht, maar gelukkig was Ger net in Zoeterwoude gestart. Daar zijn wij uitermate vriendelijk, correct en met een ‘engelen geduld’ geholpen, ben namelijk een schoenen freak, en niet zo maar tevreden.
Ik droeg orthopedische zooltjes, op zich niet erg, paste daardoor, met mijn extreem smalle voet, in reguliere schoenen. Met de Kybun schoenen heb ik daar geen last van, de zool past zich aan waardoor mijn voet niet meer schuift in de schoen. Ik draag zonder problemen geen zooltjes meer. Dit scheelt in de jaarlijkse kosten welke ik weg streep t.o.v. een wat duurdere Kybun schoen.


Kybun schoenen isoleren goed waardoor in de winter minder snel koude voeten, in de zomer geen zweetvoeten waardoor geen glijden in de schoen, meer stabiliteit en geen blaren. Wanneer ik mijn Kybun schoenen niet aan heb krijg ik ’s nachts direct weer krampen in mijn benen, ik verzwik niet meer mijn enkels over eikels of steentje omdat de zool ze a.h.w absorbeert.


De demping in de zool is een weldaad voor mijn onderrug, een misstapje scheelt veel pijn en/of een stijve rug en ik sta beter rechtop. Voor mijn werk en privé moet ik lang staan en/of lopen waardoor regelmatig zere voeten, rug, schouders, spierkramp in tenen en benen.

Dat is allemaal nagenoeg bijna verdwenen.
Moraal van dit verhaal; zelfs als schoenen freak ben ik om, draag altijd mijn Kybun schoenen al mijn andere schoenen staan ‘mooi’ te zijn in de kast.
Mijn advies: ga het proberen, het loont!

Groet Els Oortwijn