Ik loop weer rechtop en zonder pijn in mijn rug!

Al tientallen jaren kamp ik met rugpijn, veroorzaakt door dat ik op jonge leeftijd als wedstrijdroeier krachttraining deed met te zware halters. Gebleken is dat mijn tussenwervel schijven zwaar beschadigd en deels zelf afwezig zijn. Sedert 2012 heb ik een aantal keren per jaar dat ik tijdelijk de macht over mijn benen verlies en tegen de vlakte ga (schuivende wervels waardoor er een zenuw knel komt te zitten) Door dagelijkse oefeningen heb ik mijn buik en rugspieren versterkt waardoor die verlammingen minder frequent voorkomen.

Met die slechte rug fiets, schaats en ski ik nog wel en mijn conditie is voor mijn leeftijd ( 72) uitstekend. Maar ik loop sinds vele jaren krom als een oud mannetje.

Een van mijn dochters maakte mij attent op schoenen van  Kybun . Zij was al heel lang aan het revalideren van een gescheurde knieband en had nog steeds veel pijn met lopen en hardlopen of tennissen was voor haar geheel onmogelijk geworden. Haar fysiotherapeut adviseerde haar deze Kybun schoenen, een soort Nike Airs in het kwadraat met apart gevormde schokdempende zolen. Op deze schoenen liep ze na korte tijd pijnloos en inmiddels is ze ook weer aan het hardlopen. En ze heeft haar fysiotherapeut niet meer nodig.

Sinds 14 dagen loop ik nu ook op deze schoenen, het lijkt alsof je er op zweeft, ze zorgen er voor dat je hele manier van lopen en staan  verandert. Tot de stomme  verbazing van mijn vrouw loop ik weer recht op en voor mij nog veel belangrijker, zonder pijn in mijn rug.

Bram van Zanten