Ik loop rechtop, niet meer in elkaar gedoken van de pijn. Ik loop weer snel als een jonge vent !!!!!!

Donderdag 15 augustus 2019 

 

Op bovengenoemde datum ben ik met een vriend naar de Kybun winkel in Zoeterwoude gegaan. Al ruim 20 jaar heb ik een enorme pijn in benen en voeten. Dit is gekomen door een medische fout tijdens een operatie. Ik kon geen 50 meter meer lopen. In huis deed ik alles met een looprek en als ik de deur uitging gebruikte ik een scootmobiel. Ik was bijna 80 maar voelde mij 100. 

Ik kreeg een paar schoenen aangemeten en mocht in de winkel een klein stukje lopen. Ik ging 3 stappen naar voren twee naar achter. Gelukkig werd ik vastgehouden en ondersteund anders had ik diverse malen op mijn kokosnoot gelegen. Een bijzonder raar gevoel.............!!! Mij is uitgelegd dat je hersenen heel even moeten wennen. 

 

Na even rondgelopen te hebben begon me iets op te vallen. Ik voelde nauwelijks pijn in benen en voeten en ik liep een stuk rechter! Ik durfde het daar nauwelijks te vertellen dat ik geen pijn had maar ik kon wel zingen en nam me toen al voor deze schoenen te kopen! Om ze uit te proberen mocht ik ze op proef gratis meenemen. Wat ze ook mogen kosten, maar ik moest ze hebben. 

Ik heb in die 20 jaar vele vele vele schoenen gekocht die allemaal geweldig zouden zijn. Thuisgekomen heb ik zo'n 30 paar schoenen, sommige nauwelijks gedragen, in de vuilnisbak gegooid. Het positieve gevoel bleef en ben ik een week later teruggegaan naar de winkel om de leenschoenen terug te brengen en nieuwe schoenen aan te schaffen. 

Lieve Koen, Je was al een vriend, maar nu kun je geen kwaad meer doenIk ben je dankbaar dat je mij hebt meegenomen naar die winkel. Die paar weken dat ik deze schoenen draag voel ik mij 25 jaar jonger!! Dankjewel. Ik kan soms huilen van geluk. 

Ik kan niet duidelijk maken, niet laten voelen, wat het voor mij betekent gewoon te kunnen lopen, geen pijn te voelen! 

Wat blijkt na 20 jaar is dat door de voorovergebogen houding een zenuw geklemd heeft gezeten. Door de rechte houding is de zenuw niet meer beklemd en is alle pijn weg. Zelfs het vocht in voeten en benen is zo goed als weg. 

Het is echt een wonder! Alle mensen hier in het huis houden mij aan om te vragen hoe het kan dat ik geen scootmobiel meer gebruik?! Dat ik gewoon loop!! Dat ik niet meer krom loop?!. Ik ben zelfs groter geworden zeggen ze. 

Ik loop rechtop, niet meer in elkaar gedoken van de pijn. Ik loop weer snel als een jonge vent !!!!!! 

IK BEN ZO GELUKKIG, ZO HEEL HEEL ERG BLIJ !!!!!!!! 

 

 

J.P.H.N. van der  Pas