"Beste meneer uw knieën zijn versleten"

Opmerkelijk!

In de jaren 2003 t/m 2005 werd tot vijf keer toe een kijkoperatie verricht in mijn knieën (3x rechts en 2x links) waarbij steeds delen van de meniscus werden verwijderd. Ver gevorderde artrose werd vastgesteld: “Beste meneer uw knieën zijn versleten. U moet toch echt aan prothesen gaan denken:” De stalen modellen stonden al klaar op de tafel van de orthopedische chirurg!

Met dat vooruitzicht ben ik intensiever gaan sporten en klopte ik aan bij fysiotherapie. De pijnklachten en instabiliteit van de knieën verbeterde daarna niet echt. Ook aangepaste steunzolen boden geen oplossing.

Ik loop nu sinds vier maanden op Kybun schoenen. De eerste dagen even wennen, maar ik draag ze nu vrijwel dagelijks. Het is opmerkelijk hoeveel stabieler mijn knieën functioneren. Van pijn is geen sprake meer! Opmerkelijk dat twee ‘Kyboots walk-on-air’ mij dit resultaat brachten. Twaalf jaar na de aanbeveling van de orthopedische chirurg is het onderwerp ‘nieuwe knieën’ nog ver weg!

Absoluut een aanrader, die Kybun schoenen

Pieter Goedhart